La mitja de Granollers 2012

Una edició més, però aquesta ha estat molt especial. Començant per l’oportunitat que l’organització i ADIDAS m’han donat en passar 3 dies promocionant la cursa, gaudint dels esdeveniments previs a la Mitja i sobretot per estar amb els 3 dels millors atletes de fons espanyol i el recordista mundial dels 42.195 km. He conegut nous i bons amics d’Adidas i he pogut estar amb molts dels populars que avui han corregut a Granollers i segueixen la meva carrera atlètica amb molts ànims i suport.

Avui 5 de febrer de 2012 feia més fred de lo normal en aquestes dates però les ganes de córrer ràpid i la confiança que tenia han fet que fos un condicionant mínim per gaudir de la Mitja. A la sortida, una línia horitzontal de grandíssims atletes africans amb Makau al capdavant i uns altres més “blanquets” però d’un nivell molt alt com el campió d’Europa de marató (Röthlin), el campió d’Espanya de marató (Castillejos), el Campió d’Espanya de mitja marató (Iglesias), Carretero, Jordi Mengis, Nacho Càceres i els marroquins (Benhmbarka, Samir Ait, Driss Lakhoaja, Ait….) i la campiona d’Espanya de marató Vanesa Veiga. Mai havia estat amb tant nivell en una prova de ruta. Avui entrar en el top 10 estava molt car.

Tret de sortida i ningú volia donar la cara, ritme molt lent a 3’17 els dos primers km’s i un pas de 15’50 en el 5000. A aquest ritme tots anem molt bé, però a mi no em serveix, jo sé que estic fort i vull fer MMP (1:04’17), així que en diversos instants em poso a tirar al costat de Carles i Rafa que volem donar-li un ritme més viu a la prova i seleccionar el grup del davant.

En el km 7 comencem a córrer bastant més ràpid i aquest segon 5000 ho passem en (15’07), amb un pas encara lent en els 10mil amb 30´58. Seguim al capdavant de la cursa Carles, Röthlin, Rafa, els kenyans i jo. Just abans del km 11 un dels negritos canvia bastant fort i es despengen juntament amb Carles que és l’únic que aguanta un canvi sobre 2’50/km. Jo intento canviar també i em porto al campió d’Europa darrere meu i Rafa Iglesias comença a despenjar-se. El ritme és bastant ràpid i veig amb optimisme el poder córrer molt ràpid la segona part de la prova, però tant ràpid no. No creia que pogués baixar d’1:04 havent passat tan lents en la primera part de la carrera. Els km’s els vaig picant a 2’52 – 2’55 amb Röthlin xuclant roda. Sobre el km 14 em passa i comencem a col·laborar una miqueta tirant un km cadascun (jo he tirat una mica més…ell ha estat més gos vell i ho he pagat en el esprint final). El pas pel km 15 (45’55) per sota de 3′ i augmentant el ritme per acabar l’últim 5000 per sota de 14’20. Mancant 300 mtrs Röthlin em pega una destralada i em supera en 2 segons. 1h03’35 MMP i baixant en més d’un minut la marca de l’any passat. Sincerament si algú m’ho diu fa 6 mesos a l’Índia…li dic que m’està vacil·lant i que és impossible que les meves cames corrin a 3′/km en una mitja. INCREIBLE, he gaudit moltíssim. La gent animant increïble (tot i el fred que fa) i llàstima que avui no coincidim a la tornada amb altres atletes populars com en edicions passades perquè això era increïble. Així i tot un 10 sobre 10 per a l’organització, voluntaris, atletes i el públic.

Conclusió:
Em queden 7 setmanes per a la gran cita a Barcelona en els 42195 mtrs, però si seguim així (avui crec que si en el grup inicial s’hagués corregut una mica més…estaria molt a prop del sub 1:03.) Que més puc demanar, córrer molt prop de Castillejos, Makau, Röthlin, Iglesias…i encara em queda mooolt per millorar i entrenar…puc fer una bona actuació a la marató! Abans correrem un últim test a la Mitja de Barcelona. Allà espero córrer igual de bé i encara una miqueta més ràpid. No serà gens fàcil però lluitarem per millorar.

Una vegada més no m’oblido de ningú, primer de la meva família, el meu entrenador, el meu cercle íntim d’amics, Runnersworld Tgn, Adidas, COS Barcelona, Compressport, OXD…perdó si em deixo a algú… Avui he notat més que mai la força del Irunwithleiva.

MOLTES GRÀCIES A TOTS pels vostres ànims i el vostre suport!

[sociable] content goes here [/sociable]
Be Sociable, Share!