Campionat del Món 1/2 Maratón – Kavarna 2012

Estic content, el meu debut com a internacional i primer mundial ho acabo amb un notable.

La carrera molt dura, però per a tots els atletes. Hem corregut amb calor 25ºC, molta humitat 90% i vent en un circuit que semblava més favorable del que realment ha estat. Pujades llargues però progressives igual que les baixades i una última volta molt agònica amb un extra de 1100 metres que no s’acabava mai.
Hem sortit un total de 112 atletes i la sortida ha estat molt ràpida com era de preveure.

Em quedo enrere del grup principal i en el km 1 ja veus que aquest no és el teu ritme. Passo la primera volta a ritme de 3′ pelats però veig que em costa portar aquest ritme i que queda molta cursa per davant. A partir del km 7 comença el pitjor de la carrera, “flato” fort i dolor a la zona baixa de l’abdomen, així fins al km 11 vaig perdent alguna posició i el grup de Carretero es va apropant. En aquest moment vaig fotut i em queda la meitat de carrera però avui cal tornar a patir més que mai i començo a recuperar-me, m’animo mentalment i començo a avançar a atletes. Creo q mantinc el ritme (ja que no hi havia ni un sol km senyalitzat) però les sensacions són millors i el “flato” desapareix. Així que augmento el ritme i si peto en el 18 doncs peto, però almenys me la jugo, estic amb els millors del món i pocs blancs hi ha davant meu.

Així recupero unes 12-13 posicions (des del km 7 he anat solament) i l’última volta de 6km ho he donat tot. 
Al final el 33º del Món de Mitja Marató i 4º europeu darrere dels francesos.
Alguns pensaran que la marca no és bona i que s’esperava alguna cosa mes de nosaltres dos però jo estic content. Miro les marques dels altres i la gran majoria també s’ha anat 2′-3′ de la seva MMP. He corregut bé i ho he donat tot recuperant llocs. Felicitar també al Javi que ha arribat 4 llocs darrere meu i si hi hagués hagut un tercer atleta mes haguéssim fet un bon resultat per equips. També a Azu que ha corregut fort i ha arribat la 23ª.

Aquests han estat els meus parcials: 

Km5–> 44º-14’54 (14’54) | Km10–>46º-30’24 (15’30) | Km15–>37º-46’06 (15’42) | Km20–>33º-62’15 (16’09) | Finish–>33º-65’36 (3’21).

Aquesta experiència ha estat increïble però ara vull molt més. Lluitaré el doble i seguiré millorant dia a dia, però no ho puc fer sol i estic segur que us tindré sempre recolzant.
 Avui he tornat a córrer amb tota la vostra força i energia.

Una abraçada enorme!

Jaume Leiva

[sociable] content goes here [/sociable]
Be Sociable, Share!