1/2 BCN 2012

26 de febrer de 2012…. queda només un mes per a la gran cita a Barcelona. Allà correré el doble de distància de la qual he corregut avui, però el 25-M serà un altre dia i espero arribar amb les millors sensacions possibles per recórrer els mateixos carrers d’avui més uns altres quantes més.

Avui tocava córrer amb grandíssims atletes africans, entre ells el campió del món Abel Kirui i 10 més amb marques de primer nivell mundial. Al costat d’ells els atletes de casa Marc Roig, Nacho Caceres, M.A Vaquer, Toni Bernadó i Abder Ait entre altres grans fondistes.

El dia ha despertat de la millor manera possible, sol, bona temperatura, vent moderat i un grandíssim ambient als carrers de la ciutat comtal. Sortida matinera i amb molts coneguts mentre escalfava i a la línia de sortida. Ja des del principi he sentit el suport i ànims de moltes persones que han matinat per veure una de les proves que es situa entre les millors del calendari europeu (quantitat – qualitat). Tot això ha fet que sortís molt motivat i ja des del principi m’he col·locat al grup del davant. El ritme era idoni en els primers 4km (2’58 – 3’00 – 2’58 – 2’56) però això és ritme d’àvia (sense desmerèixer el ritme de les àvies…) per Kirui i els seus col·legues. El medalla d’or en els dos últims mundials de marató ha canviat bastant fort i jo ja he passat despenjat en el km 5 en 14’48, aquest km en 2’51-2’52. En aquest moment he pensat que això ja no és ritme per un blanc i he mirat endavant, enrere, dreta i esquerra i no hi havia ningú més que la meva ombra. M’esperaven 16km (+1 que ja portava) en solitari. Ufff ja veia que avui tocava patir de coco, però això més o menys ho se fer bé i tinc experiència.

A partir d’aquí un entreno més però a un ritme molt exigent, pels carrers de la capital i amb públic animant.

Són moments de pensar en tots els que et recolzen, en el dur que és el dia a dia entrenant i treballant i que en 28 dies tinc un gran repte i que encara tinc moltes possibilitats de fer-ho molt bé, així que endavant, a patir i córrer per arribar al més aviat possible a l’Arc de Triomf, una vegada allà ja tindràs temps de descansar. Bé com deia ha estat un monòleg en el meu cas…el pas pel km 10 encara mantenint ritmes de 2’58 – 3’00 per passar en 29’39 en aquest punt, per cert és marca personal en 10km ruta ;-) ) i a partir del km 12 començo a notar el cansament i vaig perdent segons en cada km. En aquest moment he pensat més en no forçar al 100% (si que estava patint més del compte a nivell mental) però no volia arribar a meta exhaust i gastar un cartutx de més per a la marató a nivell muscular i fisiològic. Així que m’he posat a ritme marató 3’05 – 3’08 i pas a pas arribava a la zona de l’Estació de França pensant que ja no hi havia MMP. Últim km i grata sorpresa!! Dos grans amics i grans persones (Joel Codina i Juanmi Moreno) es posen a córrer al meu costat durant 40”- 50” i em posen la pell de gallina amb les seves gambades i crits animant-me per canviar el ritme i augmentar la freqüència de cames en els últims 500 metres. Recta final de pujada a l’arc de Triomf amb moltíssim públic i arribant a meta el 12º de la general i primer atleta no africà. Temps final d’1:04’03.

Valoració positiva a 4 setmanes de la Marató de BCN, una bona actuació, un gran test corrent en solitari i el millor de tot és que m’he tornat a demostrar que en ocasions difícils i de fatiga important segueixo patint i segueixo gaudint cada vegada més amb l’esport. Això és una droga bona, i gràcies als vostres ànims i suport (que és moltíssim… només cal veure-ho amb els vostres comentaris i tweets) cada dia tinc més ganes de córrer més ràpid i millor!

Ara queden 3 setmanes dures, claus i on haig d’intentar cuidar-me al màxim, l’última serà de baixada i arribar el més descansat possible a la Marató. No sé que passarà el 25 M, però jo sóc molt feliç amb el que estic gaudint ara i amb el que visc dia a dia corrent amb tots vosaltres. És meravellós!!! MOLTES GRÀCIES per seguir aquí i molta sort i ànims a tots els que com jo teniu un repte pendent als carrers de Barcelona l’últim diumenge de març.

Salut, km’s i canyaaaaa!

[sociable] content goes here [/sociable]
Be Sociable, Share!