Sant Silvestre Barcelonesa 2012

S’ha acabat el 2012. Almenys per mi ha sigut un gran any a nivell personal i esportiu. Durant aquests dotze mesos he pogut aconseguir alguns dels grans objectius que sempre havia somiat, he conegut gent amb la qual compartir els meus èxits i derrotes i he estat molt feliç fent el que mes m’agrada. CÓRRER!

El 31 de desembre, com cada any, em presentava a la Sant Silvestre Barcelonesa amb força i il·lusió de revalidar el títol del 2011. Fa 4 setmanes vaig començar la preparació cap a la Marató de Barcelona 2013 (objectiu de la temporada) i pot ser que ahir arribés una mica carregat de km´s a les cames i amb falta d’espurna per córrer ràpid en un circuit dur com el de Sant Cugat, però arribava molt motivat per donar guerra als altres atletes, que no eren pocs ni fluixos. Entre els favorits Marc Roig, Benhmbarka, Otmani, Samir, Abder, Huete i uns altres quants més que arribaven a la prova de finalització d’any per córrer el més ràpid possible i lluitar pel podi.

Abans de l’escalfament uns quants amics quedem a l’arc de sortida per fer-nos una foto de comiat del 2012. El recolzament que rebo a través de l’I Run With Leiva cada vegada és major i això és una dosi extra de gasolina per córrer més i més. Gràcies a tots.

A les 17:30 tret de sortida. El ritme no és ràpid i es forma un gran grup de 10-12 atletes que correm els carrers de Sant Cugat entre aplaudiments, cridòria i festa esportiva dels centenars de persones que han sortit per animar-nos. Espectacular un any més l’ambient en aquesta població vallesana, ara ja, un referent a nivell atlètic.

02Al pas del primer km començo a ensenyar les meves cartes i jugar la meva tàctica per intentar seleccionar el grup, encara que ho faig sense molta confiança i amb canvis curts però secs, vaja el que no cal fer mai en una carrera d’aquest tipus. Però ahir la marca era el de menys i el que buscava era la victòria. Al tercer o quart canvi sobre el km 5, el grup es queda reduït a 5 atletes i com preveia el meu company de grup d’entrenaments Mohamed se’l veia bé i controlant la cursa com suposo tenia pensat. Sobre el km 6.5 Benhmbarka fa un canvi fort i veig com se’m va distanciant uns metres fins a aconseguir una diferència de 8 – 10 segons. Jo en intentar anar darrere d’ell, també em distancio sobre Samir Ait (també company d’entrenaments) i veig que serà molt, molt difícil agafar a “Moha” en aquests 3 km que queden per la línia d’arribada. En l’últim km estrenyo les dents i intento canviar per reduir la distància amb “Moha” però és impossible. Ell també porta un ritme fort i encara que intento retallar un parell o tres de segons (visualment) encarem l’última baixada per situar-nos a l’avinguda de l’ajuntament i de la línia d’arribada i allà em relaxo per gaudir i agrair a tot el públic el seu recolzament i ànims. Al final 2º classificat amb una marca de 30´22 a 10 segons del campió. Un bon temps veient el perfil exigent del circuit i el ritme “lent” que hem fet els primers quilòmetres.

Acabo content, un podi més en aquesta prova prestigiosa en el calendari atlètic català i amb bones sensacions per afrontar amb il·lusió i motivació les 12 setmanes claus de preparació rumb a la marató.

Vull felicitar als milers de runners que han corregut per tot el país i seguir incrementant el “boom” de l’atletisme dia a dia. Però especialment vull felicitar a Domingo López i el seu equip d’organització per realitzar un any mes, i ja van 14, que gràcies a la Sant Silvestre milers de persones acabin l’any corrent amb un sentiment de felicitat gràcies a l’esport.

Aprofito per desitjar-vos un feliç 2013 ple d’èxits personals i esportius però sobretot amb molta salut i felicitat que puguem compartir!

Be Sociable, Share!