Els 10km. de Cambrils

Aquest 2013 vàrem marcar els 10km de Cambrils com una competició “test” prèvia a la marató de Barcelona del proper diumenge 17.

Aquestes últimes tres setmanes han estat molt positives ja que he pogut entrenar sense problemes, molèsties i inconvenients. Aquesta última setmana ha estat de molt volum i bons ritmes, tot i saber que anava a competir a Cambrils. La idea era arribar amb molta càrrega de quilòmetres i una mica cansat per la cursa i així poder-me provar.

El dia ha estat perfecte, bon clima, molt poc vent i un circuit molt ràpid excepte els últims 800 metres que van pujant progressivament. Minuts abans de la sortida hem quedat els més de 15 runners del nou club I RUN WITH LEIVA i hem fet la foto de grup. Gran dosi de motivació per a la sortida.
A les 10:00 en punt… “PUM”!!! Tret de sortida i començo a córrer fort. El primer km favorable el passo en 2´45 i és obvi que haig de relaxar-me una mica i agafar un ritme més còmode per acabar la cursa en condicions i no fondre més cartutxos dels necessaris. L’objectiu és baixar de 30´ i intentar córrer tots els quilòmetres per sota de 3´00. Ritme constant en el pas pel km.5 (14´32) i ara ve la part més dura, gir de 180º i a per els segons 5km amb la motivació molt alta ja que em noto fort i crec que puc mantenir el ritme, a més em vaig creuant amb els altres atletes que vénen en sentit contrari al meu. M’alegro al veure que l’Albert Moreno, jove triatleta amb molta projecció internacional és qui em segueix en 2ª posició i és el clar favorit per guanyar la Mitja Marató de Cambrils.

L’ànim dels corredors és increïble i això fa que el meu ritme “creuer” en aquest moment sigui de 2´52 – 2´55/km i per molt que “peti” en l’últim km de pujada, veig molt a prop la MMP (29´41). Així que arribo a aquest km 9 amb forces i sense anar al 100%, guardant forces pel gran objectiu. Tot i així m’animo i acabo els 10km en 29´17. Per mi, una gran marca per com he arribat a la cursa (+ de 200km aquesta setmana) i per córrer en solitari des del primer metre.

Ha estat un gran test previ a la Marató de Barcelona, però ara queden dues setmanes on cal afinar una miqueta més, cuidar molt les cames, l’alimentació i el descans i així acabar d’agafar la confiança per afrontar els 42km amb més seguretat.
El que és clar és que cada vegada estic gaudint més, tant amb l’esport com amb els que m’envolten i amb els que visc dia a dia. Quan es tenen reptes i es lluita per aconseguir-los és que hi ha il•lusió i ganes de viure. Tant de bo sigui així per sempre. Així que a viure el dia a dia i gaudir el 17 de març pels carrers de Barcelona.

M’agradaria felicitar a tots els participants en els 10km i la Mitja de Cambrils i especialment a l’organització i voluntaris per fer una vegada més un espectacle i una festa esportiva on el gran vencedor és l’Atletisme i el RUNNING.

Be Sociable, Share!